Geplaatst op Geef een reactie

Gecertificeerd

Al onze producten zijn gecertificeerd, maar wat betekent dit eigenlijk?

De producten die wij maken vallen onder de cosmetica wet. Dit betekent dat de productie en het verkoop aan bepaalde regelgeving moet voldoen. Omdat Nederland deel uitmaakt van de Europese Unie volgen wij de cosmeticaverordening die de EU in 2013 heeft opgesteld. Het doel van deze cosmeticaverordening is het voorkomen dat de gezondheid van de mens in gevaar wordt gebracht door gebruik van schadelijke producten. Meer informatie over deze verordening vind je hier.

Dit betekent dat alle grondstoffen die worden gebruikt in onze producten moeten voldoen aan de veiligheidseisen van de EU. Voor iedere grondstof onderzoeken wij of het gebruikt mag worden en hoe hoog de dosis mag zijn. Als alle grondstoffen zijn onderzocht stellen wij een veiligheidsbeoordeling op. Deze veiligheidsbeoordeling wordt door een onafhankelijke microbioloog getoetst. Ook worden de etiketten getoetst want bepaalde stoffen moeten op het etiket worden aangegeven, bijvoorbeeld de allergenen.

Als de microbioloog alles heeft goedgekeurd spreken wij van een gecertificeerd product. Het voldoet volledig aan de eisen van de EU en is veilig voor het gebruik waarvoor het bedoelt is. Voor ieder product in ons assortiment hebben wij een gecertificeerde veiligheidsbeoordeling.

Registratie in de EU database

 

Naast deze certificering worden onze producten ook allemaal geregistreerd in de database van de EU. Deze database kan worden geraadpleegd door hulpverleners in noodgevallen en indien nodig kan er contact met ons worden opgenomen voor verdere informatie.

Logo Europese Commissie
Logo Europese Commissie

Vanzelfsprekend voldoen wij ook aan de EU regelgeving met betrekking tot het productieproces, de productieomgeving en de verpakking.

Dit betekent dat wij van ieder stukje ambachtelijke zeep kunnen achterhalen welke grondstoffen zijn gebruikt, van welke leverancier ze komen en welke batchnummers ze dragen.

Een veilig idee toch?

Geplaatst op 1 Reactie

Natuurlijke parfumstoffen

Natuurlijke parfumstoffen van Geranium ruiken heerlijkIn de vorige blog ben ik ingegaan op de synthetische parfumstoffen die wij gebruiken in onze producten. Vandaag ga ik dieper in op de natuurlijke parfumstoffen of wel de etherische oliën.

Natuurlijke parfumstoffen wordt gewonnen uit plantmateriaal en dragen de kenmerkende geur van de plant. De bekende etherische olie zoals lavendel en roos worden gemaakt van de lavendelbloemen en rozenblaadjes.

Verder lezen Natuurlijke parfumstoffen

Geplaatst op Geef een reactie

Synthetische parfums

Het gebruik van synthetische parfums in onze zepen

Werkplek parfumeurOm onze zepen heerlijk te laten ruiken, gebruiken wij 2 soorten parfumstoffen: synthetische parfums en plantaardige (etherische oliën) parfums. In dit artikel ga ik dieper in op de synthetische parfums.

Synthetische parfum kan uit veel parfumgrondstoffen bestaan, dit kan variëren van enkele tot wel meer dan 300 parfumgrondstoffen. Vele hiervan zijn van plantaardige oorsprong (bijvoorbeeld lavendelolie, rozenolie, patchoeli-olie, geraniumolie etc) en andere zijn chemisch bereid. Dit zijn de synthetische parfumgrondstoffen (huidinfo.nl). Synthetische parfums zijn meestal een combinatie van plantaardige en synthetische parfumgrondstoffen. Verder lezen Synthetische parfums